Wachtdiensten

Wachtdienst apothekers

Buiten de normale openingsuren staat de apotheker met wachtdienst ter beschikking van de patiënt met een dringend daggedateerd voorschrift.

Ga je buiten de normale openingsuren ('s avonds na 19u00, 's zondags en op feestdagen) naar een apotheek met wachtdienst dan gelden volgende regels:

  • Als je een geneesmiddel komt halen met een voorschrift van je arts, dan betaal je geen wachttoeslag. (Het wachthonorarium voor een geneesmiddel dat terugbetaald wordt bedraagt voor het jaar 2021: 5,48€. De ziekteverzekering neemt die kost volledig op zich; jij hoeft dus niets te betalen.)
  • Wanneer je geen voorschrift hebt van een arts (tandarts of vroedvrouw) en je gaat naar de apotheek van wacht (voor geneesmiddelen vrij van voorschrift of andere producten) dan heeft de apotheker het recht om je een wachttoeslag aan te rekenen, waarvan hij zelf het bedrag bepaalt. Het bedrag moet wel ‘redelijk’ zijn en goed zichtbaar aangeduid worden.

Je kan die toeslag gemakkelijk vermijden door aankopen die niet echt dringend zijn tijdig te doen of uit te stellen. De apotheek van wacht is er voor alle dringende medicatie, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Voor alle andere diensten en producten helpt je apotheker je graag verder tijdens de normale openingsuren.

De wachtdienst hangt uit bij elke apotheker van de wachtdienst.

De apotheek van wacht kun je altijd vinden op www.apotheek.be.
Geef daar je postcode in om de apotheek van wacht uit jouw regio te kennen.

Wanneer doe je beroep op de apotheker van wacht?

Omwille van veiligheidsredenen kan het zijn dat je 's avonds of 's nachts geholpen wordt via een doorgeefluik.

Graag jouw begrip hiervoor.

 

Wachtdienst artsen

De wachtdienst van de huisartsen kun je hier vinden..

 

Wachtdienst tandartsen


Om de wachtdienst van de tandartsen te kennen volg deze link of bel naar het centraal oproepnummer voor 0903 39969.
Opgelet: oproepen naar een 0903-nummer worden aangerekend.