Stylingsproducten

Stylingsproducten

Styling producten zijn de middelen die het haar de laatste finishing touch geven om je kapsel in model te houden. Dit zijn dé producten die zorgen voor vorm, volume, stevigheid, glans of mat effect. De keuze is afhankelijk van het beoogde effect en haartype.

Specifieke vragen?
Wat is gezond haar?

Als we spreken over mooi gezond haar dan bedoelen we meestal glanzend en goed te kammen haar. Het glanzen van het haar komt door lichtweerkaatsing tegen de buitenste laag van elk haar. Als de buitenste laag van de haar beschadigd raakt, zal het haar er minder glanzend en gezond uitzien.

Deze beschadiging kan ontstaan door:

  • blootstelling van het haar aan de zon: Langdurige blootstelling zal leiden tot slapper, doffer en droger haar.
  • chemicaliën in producten voor haarverzorging, haarverf en producten die bijvoorbeeld bij het zetten van een permanent worden gebruikt. Ze hebben soms een averechts effect.
  • wrijving: gebruik daarom zachte borstels om de haren te kammen en kam altijd in de groeirichting van de haren.
  • chloor in zwembaden
  • föhnen: zet de föhn niet op de hoogste stand en houdt de föhn niet te dicht bij het haar.

Het gebruik van een conditioner is geen overbodige luxe.  Een conditioner voorkomt uitdroging van de haar en maakt het haar makkelijker kambaar. Conditioners kunnen apart na het haarwassen worden gebruikt, of de haren kunnen worden gewassen met een shampoo-en-conditioner-in-één product.

Lees meer

Lees minder

Furterer
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën